Концерт, торта и много подаръци за 80-я рожден ден на Дома за стари хора в Разград

Концерт, торта и много подаръци имаше на тържеството днес за 80-я рожден ден на Дома за стари хора в Разград. Директорката на социалната институция и Лейман Тюлеоглуева, колегите й и точно 80-те обитатели на Дома посрещнаха официални гости от Община Разград, Областната администрация, всички социални служби, много приятели и спомоществователи.
От името на общината Денчо Бояджиев подари на Дома система за видеонаблюдение, която да помага за пропускателния режим в сградата и на дежурните нощем, тъй като ще могат да следят движението на домуващите. Вторият подарък бе подвижна носилка, а третият – огромна торта.IMG_5429Зам.-областният управител Виолета Тодорова също поздрави юбилярите и им подари книги и тостери. Подаръци имаше и от още много приятели на Дома.
А накрая – накрая артистите от Капанския ансамбъл пренесоха домакините си в красивия свят на българския музикален, песенен и танцов фолклор.
Първият общински приют за недъгави и старци „Добрият самарянин е открит в Разград през август 1935 година близо до трасето на планираната жп линия Разград-Попово. През 1937 г. Домът се мести в нова сграда за 30 души, а през 60-те години на миналия век – в бивши военни конюшни по пътя за Пчелина. А от 1994 година Домът е в сградата на бившето училище „Кирил и Методий”.
На сегашното си място Домът е от 2003 година, а след основен ремонт на сградата на бившата Стоматология той вече е официално Дом за стари хора с отделение за лежащо болни с капацитет общо 80 души.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.