Концерт-подарък от Капанския ансамбъл за хората с увреждания

Със специално подготвен спектакъл Капанският ансамбъл поздрави хората с увреждания по повод техния международен ден. В празничната програма в Общинския културен център се включи и Общинският съвет на Съюза на пенсионерите.

„Изключителна чест е за мен да бъда днес тук сред вас и да изразя своята лична подкрепа към хората с увреждания. Самият факт, че Капанският ансамбъл и Общинският съвет на Съюза на пенсионерите се обединяват, за да ви подарят прекрасни мигове, е доказателство, че обществото ни все повече ви подкрепя“, каза в приветствието си кметът на Разград д-р Валентин Василев.

Последва пъстър букет от обичаи, музика, песни и танци, поднесен с много красота и финес от артистите на Капанския ансамбъл. Пред публиката за пръв път бяха представени Цветан Георгиев – диригент на оркестъра и хореографът Борис Иванов.

В концерта участваха и Вокална група „Шлагерна пътека“ към пенсионерския клуб „Лудогорие“ с ръководител Елена Димитрова и мъжка фолклорна група от село Дряновец с ръководител Станчо Димитров.

„Винаги е приятно, когато сме на сцената за и с нашите искрени приятели и почитатели сред хората с увреждания и Съюза на пенсионерите. Какво по–красиво и човешко, когато целият свят отбелязва Деня на хората с увреждания, да бъдем заедно и да се забавляваме. И в навечерието на тихата и свята коледна нощ, в която стават чудеса, да си пожелаем по едно от тях да бъде за всеки един от нас“, не скри емоциите си след спектакъла директорът на ансамбъла Светослав Митев.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.