Константина Борисова и Екатерина Колева от Езиковата гимназия в Разград – със сребро и бронз от световното в Китай

Константина Борисова и Екатерина Колева – и двете от Разград, завършиха съответно на второ и трето място в бягането на 400 м на световните ученически игри по лека атлетика, които се провеждат в китайския град Вухан, разпространи днес новината Viasport.bg.
E-Razgrad.bg допълва информацията, че Константина и Екатерина сега учат в ГПЧЕ „Екзарх Йосиф“, но са възпитанички на лекоатлетическата школа на ОУ „Васил Левски“.
И двете момичета са в състава на селектирания (сборен) отбор на България за световните ученически игри.
Припомняме, че за участие в световното ученическо първенство по лека атлетика в Китай от 27 юни до 2 юли България прати 18 състезатели, разпределени в три отбора – по 6 юноши и девойки от едно училище и сборен тим.
Разград е представен с два отбора – училищния отбор при юношите от ПТГ „Шандор Петьофи” и селектирания тим при девойките, сформиран към ОУ „Васил Левски”, в състава на който има и три състезателки от Езикова гимназия. Групата отпътува от Разград миналия петък /26 юни/. Отборите водят треньорът Красен Цонев и директорът на ОУ „В.Левски“ Диана Първанова, тандем който има зад гърба си доста участия на това ниво и преди пътуването не криеше желанието си за много добро представяне.
А да води цялата българска делегация Българската асоциация „Спорт в училище“ възложи на експерта по спорт от просветния инспекторат в Разград Николай Миланов. За него това е девета оглавявана делегация на най-високия световен ученически форум през последните петнадесет години.
В шампионата в Китай участват представители на 30 страни, а атлетите са родени между 1997 и 2000 г.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.