Колоездачът Мирослав Минчев – Спортист на 2018-та на Община Разград

Майсторът на педалите оглавява надпреварата за трети път – бе пръв в общинската и областната десетка през 2015-та и 2017 година

Колоездачът Мирослав Минчев е „Спортист на годината“ на Община Разград в поредното издание на традиционната анкета в столицата на Лудогорието. Подгласници са му шахматистът Ивайло Енчев и културистът Николай Пенчев.

Ивайло Енчев е национален състезател,  от тази година – гросмайстор, победител е на първа дъска в Държавното отборно първенство за класически шахмат, а в Нюрнберг се класира втори.

Николай Пенчев през 2018 г. стана пети в кат. 100 кг. в турнира по културизъм „Мистър Олимпия“ в Лондон.

По направените предложения от председателите на 13 спортни клуба и класирани по определени правила за условията, критериите и реда за определяне на 10-те най-добри спортисти, най-добър отбор, най-перспективен млад състезател и най-добър треньор година, бе извършено класиране и бяха определени победителите. Седемчленната комисия от спортни деятели и журналисти бе с председател Виолета Антонова – гл.експерт в дирекция „Култура, спорт, туризъм“ на Община Разград и членовете: Галин Парашкевов – председател на ПК за младежта, спорта и туризма на Общински съвет – Разград, Румен Станев – председател на ТД „Буйна гора“, Димитър Кирилов – журналист във вестник „Екип 7“, Радка Минчева  – журналист от Дарик радио, Георги Тодоров – собственик на новинарския сайт e-Razgrad.bg и Илияна Банчева – редактор в Общинско радио Разград.

 

Останалите спортисти в десетката са:

4. Клаудиу Кешеру – футбол

5. Мустафа Мозак – борба

6. Светослав Дяков – футбол

7. Февзи Аларън – колоездене

8. Пламена Иванова – бокс

9. Момчил Николов – шахмат

10. Боян Бонев – стрелба с лък

 

„Най-добър отбор на 2018 г.” e ПФК“Лудогорец 1945“;

„Най-перспективен млад състезател” – Лъчезар Вълчев – СКЛА „Лудогорец“ – лека атлетика;

„Най-добър треньор ” – Димитър Димитров – ПФК“Лудогорец 1945“.

Мирослав Минчев стана пръв в класацията Спортист на годината на Община Разград за тгрети пъти през 2017-та, бе определен за най-добър и в областната класация. И двете надпревари той вече бе оглавявал през 2015 година.

Тази година е победител в спринта на 1000 м за мъже на Балканската първенство в Пловдив. Национален състезател, национален рекордьор на 1000 м.

Церемонията по награждаването на 10-те най-добри спортисти, най-добър отбор, най-перспективен млад състезател и най-добър треньор за 2018 година ще се проведе на 12 декември от 11.00 часа във фоайе на 11-ти етаж на Общинска администрация.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.