Коледна картичка, пусната преди 50 години в Швейцария най-сетне достигна получателя си

/Класа/Коледна картичка, пусната преди 50 години в Швейцария най-сетне достигна получателя си, намиращ се на десетина километра от подателя, а реципиентът трябва да плати допълнителни пощенски такси, пише Telegraph.
Пощенската картичка, изпратена през 1965 година от швейцарското село Айбах, намиращо се в кантона Швиц, е била предназначена за човек, живеещ в Илгау. Но докато пристигне картичката и получателят и подателят починали. Синът на реципиента получил леко жълтеещата картичка, на която е изобразен букет цветя в понеделник, заедно с изискване да плати допълнителни пощенски разходи в размер на 0.9 швейцарски франка. Въпреки, че пощенските разходи през 1965 година, в размер на 0.1 швейцарски франка , са били платени, те не са достатъчни за днешните цени на услугата.
Картичката е била изпратена на 16 декември 1965 година от фермер, живеещ в съседната долина, като подателят е написал, че би желал да изпрати 4 млади животни на планинското пасище през следващото лято и пожелава „Весела Коледа и щастлива нова година“ на получателя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.