Който изпреварил – санирал до 1 млрд. За още ще решава НС

Правителството в оставка намери 1 млрд. лева за саниране, но за настоящите, а не за нови договори.

Регионалният министър в оставка Лиляна Павлова разясни, че парите са от излишъка в бюджета и с тях се обезпечават напълно плащанията по вече сключени договори за тази и следващата година.

„С днешното решение на МС на 100% финансово обезпечаваме програмата и не оставяме неразплатени договори и нито един необезпечен финансово договор, сключен по програмата, и гарантираме както плащанията сега през 2016 година, така и че през 2017 година на 100% са подсигурени всички договори“, каза Павлова.

По думите й, независимо кое правителство ще управлява – служебно или друго, то няма да има основания и оправдания да не разплаща дейностите, защото ще има средства в сметката на МРРБ.

Павлова потвърди отново, че позицията на правителството на Бойко Борисов е, че програмата за саниране трябва задължително да продължи и да бъде подкрепена с нов милиард.

„Ако бъде приет бюджетът, ние ще внесем и съответстващото предложение в парламента за съгласие програмата да бъде продължена и увеличена с още 1 милирад“, разясни тя.

Павлова отсече, че не би приела да бъде част от правителство на ПФ, като уточни и че първо трябва да стане ясно коя ще бъде третата партия, която получи мандат от президента. По думите й патриотите още нямат мандат, но вече готвят кабинет.

„Ако тяхната позиция е, че искат да спрат програмата за саниране, няма как аз като министър, отговорен за тази програма, да се съглася, тъй като това е основен наш приоритет“, беше категорична тя.
Dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.