Кметът на Разград награди най-бързите в „Лудогорски маратон”

Кметът на Община Разград д-р Валентин Василев връчи наградите на първенците в четвъртото издание на „Лудогорски маратон”, което се проведе в местността Пчелина.

„Радвам се, че имам удоволствието да връча наградите на първенците в тазгодишния маратон. Пчелина е идеално място за провеждане на такива инициативи, а организаторите са хора, които умеят да създават настроение. Община Разград категорично ще съдейства и ще подкрепя реализирането на подобни събития”, каза той.

В инициативата на разградския клуб за приключения и спорт „Зелена стъпка” участваха над 270 любители на бягането и колоезденето. Те се състезаваха предимно в горската местност, дни преди маратона доброволци направиха проходими пътеките, а община Разград им оказа съдействие за подготовка на терена. Всяка година в този формат има участници от други държави, тази година те бяха от съседна Румъния и Швеция. 42 километра бягане е най-трудната категория. Предвидени са и по-леки за различните предпочитания, за децата, както и дуатлон колоездене и бягане. Събитието има и благотворителна цел.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.