Клетва на двама нови общински съветници в Кубрат

Днес в Кубрат се проведе първото работно заседание на новоизбрания Общински съвет.
В самото начало клетва положиха двама нови общински съветници – Душка Петрова от ГЕРБ, която заема мястото на новоназначения заместник-кмет на община Кубрат Красимир Великов и Ива Димитрова от Реформаторския блок, на мястото на другия заместник-кмет на общината Нина Цонева.
Приет бе Правилник за дейността на общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация. Тук от името на групата съветници от ДПС д-р Ибрахим Яхов предложи общинските съветници да не получават възнаграждения за положения труд. То обаче не се прие, тъй като останалите 12 съветници гласуваха „против“, а само 8 от ДПС – „за“. Остана в сила предложението общинските съветници да получават възнаграждения в размер на до 60 % от средната брутна работна заплата в общинската администрация.
IMG_5974Създадени бяха пет постоянни комисии към Общинския съвет. Направени бяха някои изменения и допълнения на Наредби №1 за обществения ред в общината и № 17 за определяне на размера на местните данъци на територията на общината. Избран бе нов състав на Постоянната комисия за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси към Общинския съвет.
За делегат на общинския съвет в Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България бе избран д-р Хюсеин Карасюлейман – председател на Общинския съвет, а за негов заместник – Бахтишен Османова. За представител в Областния съвет за развитие на област Разград бе избран д-р Карасюлейман, а за заместник- Нурджихан Арифова-Мехмед.
Одобрена бе общата численост и структурата на общинската администрация – 83 щатни бройки. и на заетите във функциите и дейностите в община Кубрат – 37 щатни бройки, в сила от 01.01.2016 г. Определени бяха основните месечни заплати на кмета на общината Бюрхан Исмаилов – 2300 лв и на кметовете на кметства – от 800 до 1100 лв.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.