Катар представи проекта за първия напълно разглобяем стадион

Организаторите на световното първенство в Катар през 2022 г. представи проекта за първия напълно разглобяем стадион в света. Съоръжението, което носи името „Рас Абу Абуд“ ще може да бъде демонтирано и изградено отново на друго място.
Това е един от осемте стадиона, на които ще се играят мачовете от световното в Катар. Съоръжението ще е с капацитет 40 хиляди места и ще бъде завършено през 2020 г. „Рас Абу Абуд“ ще бъде разположен върху площ от 40 хиляди квадратни метра на брега на Доха.
„Иновациите винаги се заемали централно място в нашите планове за организиране на историческо световно първенство, което ще остави наследство на Катар и света. Няма по-добър пример за това от дизайна на стадион „Рас абу абуд“, каза представителят на организационния комитет Хасан ал Тавади.
„Рас абу абуд“ ще бъде изграден от модулни блокове, които включват подвижни седалки, щандове за храна и напитки, тоалетни и други основни елементи.
Иновативният дизайн ще позволи да бъдат използвани по-малко материали за изграждане. Това ще доведе до по-малко отпадъци и ще намали въглеродните емисии от строителния процес.
„Катар постига невероятни резултати по отношение на устойчивостта. От първия ден Катар постави силен акцент върху това и се ангажира цялата инфраструктура да отговаря на строгите критерии за проектиране“, заяви директорът по устойчиво развитие към ФИФА Федерико Адиеки.
Dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.