Капанският ансамбъл участва в Международен фолклорен фестивал в Румъния

Капанският ансамбъл се завърна от Международния фолклорен фестивал „Фолклорни приятели – приятели завинаги, 2018“ в Търгу Муреш, Румъния.
Изкючителната организация на фестивала го превърна в празник на културното разнообразие на участниците от България, Турция, Украйна, Македония и Румъния, пред които директорът Лучия Мария Неамру представи красивия град Търгу Муреш в Трансилвания, където хората от различни националности получиха шанса да поставят нови приятелства.
Капанският ансамбъл показа пред емоционалната публика в северната ни съседка своята обновена концертна програма, с която гастролира в различни кътчета на страната.
„Изключително съм доволен от участието ни във фестивала, от съпричастността, всеотдайността и настроението на колегите по време на концертите. Получихме много благодарности за емоцията, с която сме заредили зрителите и покани за бъдещи участия в Румъния“, оцени задграничното пътуване директорът на ансамбъла Светослав Митев.
Следващата изява на капанци е този събота, 25 август, със самостоятелен концерт в Богородичния съборна добруджанците в Генерал Тошево.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.