Капанският ансамбъл с хиляди нови почитатели в полите на Родопа планина след концерт за празника на Асеновград

Капанският ансамбъл вчера бе специален гост и изнесе самостоятелен концерт за жителите и гостите на Асеновград по повод Деня на града.

На открита сцена пред над хиляда зрители в Градския парк артистите от ансамбъла имаха своята премиера в слънчевия южен град в полите на Родопа планина.

Премиера имаше и директорът на ансамбъла Светослав Митев, който се представи не като танцьор, а като певец в дует с Невена Пенева.

Много аплодисменти и суперлативи от страна на темпераментната публика имаше за видяното на концерта. Зрителите бяха изключително впечатлени от музикалните, песенни и танцови произведения, представящи капанския етнорегион и тяхното елегантно поднасяне на сцената. Редом с останалите от всички фолклорни области на страната.

Едно и сигурно – Капанският ансамбъл отново ще пътува в посока Асеновград. При специален повод, когато пак ще внесе допълнително празничнf настроение на хората в подножието на Родопите.

А само няколко часа преди концерта в Асеновград – в съботната вечер, ансамбълът бе на сцената в поповското село Кардам с концерт за селищния празник.

Следваща изява на Капанския ансамбъл е още идната събота – 2 юни, на Националния семеен фестивал „Четирите стихии“ в Архитектурно-историческия Резерват „Боженци“, където след концерта ще проведат и творческа работилница за народни танци за деца и възрастни.

/e-Razgrad/

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.