Кандидатът за президент на ГЕРБ – Цачева, Фандъкова, Дончев или Николов

99 процента кандидатът на ГЕРБ ще е един от четирамата представители на партията: Цецка Цачева, Йорданка Фандъкова, Томислав Дончев, Димитър Николов.

100 процента няма да е генерал.

Завесата пред избирателите повдигна в студиото на бТВ зам.-председателят на ГЕРБ и председател на предизборния щаб на партията Цветан Цветанов.

Официално номинацията за президент на ГЕРБ ще бъде обявена както заявихме на 2 октомври.

Кандидатите за президент, сред които избрахме нашата двойка, са хора на отговорни постове, с много отговорности и задължения, коментира още Цветанов.

Цветан Цветанов коментира и темата с номинацията на Кристалина Георгиева за генерален секретар на ООН. По думите му ГЕРБ са се поддали в определена степен на натиска на АБВ през февруари, когато партията на Георги Първанов все още беше част от управляващата коалиция и когато беше подкрепена номинацията на Ирина Бокова. В крайна сметка нейната номинация беше първоначално издигната от кабинета на Пламен Орешарски и през февруари правителството реши да бъде приемствено и да подкрепи номинацията й, припомни той.

Според Цветанов Кристалина Георгиева се е доказала в последните години на европейската сцена като еврокомисар и зам.-председател на ЕК. Вече няколко държави са заявили подкрепата си за нейната кандидатура. Смятам, че тя има добри шансове да успее, а това би било един много голям исторически шанс за България, добави зам.-председателят на ГЕРБ.

Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.