Кандидатурата на К. Пенчев разделя РБ

Конституционният съд е на път да се превърне в новата „ябълка на раздора“ в Реформаторския блок. Всички партии в коалицията, без Демократи за силна България, подкрепят омбудсмана Константин Пенчев, който миналата седмица бе предложен за конституционен съдия от парламентарната група на ГЕРБ.
Част от избраниците от ДСБ смятат, че подходяща за поста е и Екатерина Михайлова. Въпросът ще бъде обсъден на днешното заседание на ПГ на Реформаторския блок, съобщава за „Епицентър“ депутатът от гражданската квота Гроздан Караджов.
Константин Пенчев е „изключителен юрист“, казва колегата му Мартин Димитров. Партията на вицепремиера Меглена Кунева – „Движение България на гражданите“, също подкрепя кандидатурата на ГЕРБ за КС.
След като всички парламентарни групи предложат своите кандидати до края на тази седмица, Комисията по правни въпроси към НС ще провери дали те отговарят на изискванията. За избран се смята кандидатът, получил повече от половината от гласовете на присъстващите в пленарна зала депутати. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.