Как една ваканция се превърна в активен творчески сезон за талантите от „Пулс“

Вече 15 години Лозенец събира деца и младежи за участие в Международния младежки фестивал на изкуствата „Жреци на музите”, чиито главни организатори са Сдружение „Темп арт“ и община Царево.

Фестивалът се провежда в рамките на 10 дни с концерти на различни сцени. Тази година участие взеха 12 състава. Публиката видя съвременни танци, латиноамерикански, хип – хоп, брейк, народни танци, вокални и инструментални изпълнения, боди-арт, хумор и театър. За шести пореден път в него участваха и танцьорите от Театрално-танцова формация „Пулс”. Те представиха 11 танца в Лозенец, Ахтопол, Приморско и Царево и завладяха публиката с емоционално и отлично техническо изпълнение. Изключително добро впечатление направиха Николай Симеонов, Ивет Иванова, Надежда Пенчева, Анджелина Тодорова и Антоанета Петрова, а Виктория Красимирова, която освен с танци се занимава и с пеене под ръководството на Детелина Тодорова от Музикална школа „Илия Бърнев”, успя да развълнува публиката и мнозина запяха с нея.

Изпълненията на групата бяха забелязани и от специалисти и групата получи две предложения за представяне на самостоятелен спектакъл през октомври и ноември.

С много участия и фестивали беше изпълнено лятото на формацията и неусетно дойде новият творчески сезон. Днес започва новата учебна година и записването на нови танцьори. Новият репертоар е почти готов, предстои им много работа, турнета, фестивали, както и провеждане на Фестивала на танцовия театър, чийто организатор е ТТФ „Пулс”, уточни ръководителката на формацията Катя Лапатова.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.