И последната смяна деца от „Еколято 2018“ гостува на Областния информационен център

Участниците от последната смяна на инициативата „Еколято 2018”, заедно с ръководителите си Ренета Маринова, Рина Михайлова и Мехмедали Мустафа, посетиха Областния информационен център (ОИЦ) – Разград.
Екипът на ОИЦ ги запозна с услугите, които предоставя безплатно и маркира някои от значимите проекти, осъществени с европейски средства в града. Сред тях са реновираните Археологически резерват „Абритус” и Художествена галерия „Проф. Илия Петров”, благоустроените седем жилищни квартала, извън центъра на Разград; рехабилитираната централна градска част; извършените ремонти, обновената материална база и повишената енергийна ефективност на училища и детски градини в общината, паркоустроянето на квартал „Орел” и др.
Децата проследиха с интерес презентацията за Европа и Европейския съюз, чрез която си припомниха по-интересните неща за континента и се запознаха с функциите на някои евроинституции и служби.
С любопитство момиче попита: „Как се става евродепутат?”. След като от ОИЦ отговориха на въпроса, и ѝ пожелаха един ден, като порасне още – да се кандидатира и да стане европейски избраник.
Всички получиха информационни материали, а на тръгване изслушаха химна на Европейския съюз „Ода на радостта”.
Тази година в инициативата за екологично възпитание на подрастващите „Еколято”, организирана от Центъра за подкрепа на личностното развитие ‒ Център за ученическо техническо и научно творчество (ЦПЛР – ЦУТНТ) и Община Разград се включиха повече от 100 деца.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.