Истината за катастрофата на „Germanwings“ е в ръцете на Роланд Волф

Външно той прилича на холивудската звезда Джон Малкович. Досега е бил известен само в тесен професионален кръг на своите колеги-следователи.
Той трупа слава зад кулисите, извън светлините на прожекторите. Но топченгето от Дюселдорф вече е известен в цяла Европа, дори отвъд океана. Защото той е шеф на Специалната комисия „Алпен“, която пое цялостното разследване на авиокатастрофата с А320 на „Germanwings“, полет 4U9525.
Първоначално комисията наброяваше 100 души, но междувременно набъбна до 200. Само причините за смъртта на пътниците разследва екип от 50 души. С идентифицирането на жертвите са ангажирани 100 души.
Заплатата на 55-годишния криминален директор на „Алпен“ Роланд Волф е 5500 евро месечно. Той е известен като експерт по борба с мафията и рокерската престъпност. Досега той бе известен като директор на отдел „Организирана престъпност“. Затова за него не се знаеше абсолютно нищо. Дори адресът, на който живее, се пази в строга тайна. Тайна е също така семейното му положение, не е известно дали има деца. За да бъде защитен човекът, който преследва най-сериозните престъпници на Германия, самоличността на Волф е превърната във фантом. Затова единственият сигурен факт е възрастта му – той не отрича, че е на 55 години.
Но завесата на тайнствеността леко се повдига. Вече е известно, че той е директор на „Организирана престъпност“ от 2010 г., а точно преди да се заеме с катастрофата на самолета на Germanwings, той бе ангажиран с войната между рокерите в дюселдорфския квартал Алтщад.
На 25 март той Роланд Волф бе назначен за директор на Специалната комисия (Soko) „Алпен“.
Роланд Волф не обича телевизионните камери, не обича да дава изявления и да отговаря на въпросите на журналисти. Неговата сила са анализите на фактите и доказателствените материали, а не жонглирането с думите. Затова на пресконференциите предоставя думата на говорителя на прокуратурата в Дюселдорф. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.