Иск за 287 241 лева заведе комисията „Кушлев” срещу алоджии

Иск за 287 241 лева е завела Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество срещу Нериман Елвер и Левент Басри от село Ясеновец.
Делото стартира днес в Разградския окръжен съд. Комисията е била уведомена от Окръжната прокуратура, че Нериман Елвер е осъдена по наказателно дело от Разградския окръжен съд за това, че в периода от 1 януари 2008 до 30 април 2013 година в условията на продължавано престъпление, избегнала плащането на данъчни задължения в особено големи размери, като не е подавала годишни данъчни декларации. Левент Басри е съжителствал с нея на семейни начала. Според икономическия анализ на доходите на двамата комисията е установила несъответствие за 479 344 лв.
Ответниците оспорват иска, като твърдят, че част от парите са от дарения. Като свидетел се яви бащата на Левент, който заяви, че Нериман е получавала от приятели на нейни приятели пари във вид на помощи, тъй като строели къща в Ясеновец и били безработни. Освен това едното от двете деца било с епилепсия, другото също имало заболяване на бъбреците и били нужни пари за лечение. Преводите били много и различни по размер – 200, 1000 или 2000 евро. „Аз също съм помагал на нуждаещи се, дори построих чешма в селото с част от даренията”, каза още свидетелят.
По делото бяха изслушани и две експертизи.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.