Изнесена приемна на областния управител във Владимировци, мъж от Ножарово получи акумулаторна инвалидна количка

С подарък за 66-годишния Исмет Ахмед от село Ножарово започна изнесената приемна на Гюнай Хюсмен в самуилското село Владимировци, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.Мъжът е с 90% инвалидност след инфаркт и инсулт. Той е фелдшер цял живот е помагал на хората от региона, прави го и сега. Днес Гюнай Хюсмен му подари акумулаторната инвалидна количка. Исмет Ахмед благодари за жеста и количката веднага на площада във Владимировци.

Инвалидната количка е част от предоставеното през септември на областния управител за разпределение дарение от Държавната агенция за сътрудничество и координация към президента на Турция.
Гюнай Хюсмен направи още един подарък във Владимировци, кметът Ибрахим Ахмед ще предаде 4 баскетболни и 2 футболни топки на децата от ОУ „Христо Ботев“ в селото.
Посетилите изнесената приемна поставиха въпроси, свързани с пътната инфраструктура и снегопочистването, настояха за поставяне на легнали полицаи в определени участъци в селата. Коментираха и качеството на образованието и възможностите пред децата от общината. Г.Хюсмен ги призова да бъдат взискателни към обучението им по български език, тъй като доброто владеене на официалния език е необходимо за успешното им развитие в живота.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.