Изграждат 14 информационни терминала в Исперих

ОбС в Исперих разгледа писмо от Сдружение „Толерантност“ за подготовката на проект за изграждане на информационни терминали, по който неправителствената организация е водещ партньор. Очаква се мярката по Програмата за развитие на селските райони да бъде отворена през м.септември 2015 г., а изграждането на терминалите да стартира през октомври. Продължителността на проекта ще е от една до две години. Препоръчително е терминалите да се изграждат в закрити помещения – поликлиники, кметства, читалища (места, в които има непрекъснат поток от граждани).
От Сдружението уточняват, че информацията, която ще бъде предоставяна чрез терминалите, ще е в различни направления: имунизационен календар за бебета и малки деца; ДКЦ-та, специализирани болници, аптеки, работещи със Здравната каса; детски градини и ясли; информация по Кодекса на труда; връзки с Бюра по труда, връзки с Районната инспекция по труда; информация, свързана с НОИ…
Информацията ще бъде общодостъпна за гражданите, както в текстови вид, така и озвучена.
С писмо Община Исперих вече е изразила принципно съгласие за включване в предложения проект, като бяха посочени и конкретни подходящи места за разполагане на 14-те информационни терминала: два – за двете сгради на общинска администрация и по едно устройство за сградата на Бюрото по труда, НОИ и Районен съд, МБАЛ; Център за отдих, свободно време и социални услуги (в момента се изгражда и до края на септември 2015 г. ще бъде готов); сградата на „Социално подпомагане“ в града; Посетителски център в ИАР „Сборяново“; гимназия „Васил Левски“; гимназия по селско стопанство „Хан Аспарух“; кметство – с.Подайва; кметство -с.Тодорово; кметство – с.Вазово и кметство с.Йонково.
/e-Razgrad/
Драгомир БОГОМИЛОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.