Извънредна сесия в Кубрат заради боклука, градът е на ръба на нов бунт

Извънредна сесия от 10.00 часа ще има утре Общинският съвет в Кубрат, заради нетърпимия вече проблем с боклуците. Фирмата, ангажирана със сметоизвозването, е отказала да изпразва контейнерите и навсякъде те преливат.
Идеята на местната администрация е да създаде общинско предприятие за събиране и извозване на боклука до регионалното депо за отпадъци край Разград.
От свои източници e-Razagrad.bg научи, че недоволството на хората расте лавинообразно и следващият бунт /и то съвсем скоро, след този от миналата неделя заради лошите пътища/ ще бъде заради проблема с боклука. С основно питане: Какво е направено да бъде разтрогнат неизгодният /според хората в Кубрат/ договор с фирмата за сметосъбиране.
Припомняме, че преди три години Община Кубрат сключи договор с фирма за събиране и извозване на битовите отпадъци до депото в Разград за срок от 10 години. Но през 2016 г. администрацията намали плащанията по договора и бе осъдена да заплати 1 218 000 лева на дружеството, ангажирано с тази дейност.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.