Изборите в Лудогорието тръгнаха нормално

Навсякъде в Лудогорието изборният ден започна нормално, отворени навреме са всички 202 секции – осем от тях подвижни, съобщиха от Районната избирателна комисия.
Няма подадени сигнали за жалби и нарушения на изборния кодекс.
Общият брой на избирателите в 18-ти многомандатен район e 136 191 души. Всички те могат да избират между 92 кандидат-депутати от 20 партийни и коалиционни листи.
Охраната на изборните помещения през изминалата нощ е протекла нормално, съобщиха от ОД на МВР. Към 7.20 часа секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на РИК и СИК. До този момент няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите. За осигуряване на охраната на изборните секции са ангажирани над 200 полицаи, които отговарят за реда и спокойствието в региона.
Служителите на звената на дирекция „Български документи за самоличност“ в ОД на МВР издават и днес удостоверения на граждани с изгубени, откраднати или повредени лични карти, за да могат да упражнят правото си на глас в изборния ден.
От полицията припомнят, че в изборното помещение не се допускат въоръжени и лица, носещи предмети, опасни за живота и здравето на хората.
Изборния ден в Лудогорието наблюдават седем социологически агенции. В Разград и в трите районни прокуратури в областта има дежурни прокурори.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.