ИД планира покушение над Елизабет II

/КРОСС/ Кралица Елизабет II може да се превърне в мишена на терористични атаки по време на честването на 70-годишнината от края на Втората световна война. Това сочат данните на спецслужбите на британското разузнаване.
Службата за национална сигурност МИ5 и полицията са заети с предотвратяване на опитите за убийство на кралицата, пише International Business Times. Покушението се планира от британски джихадисти, принадлежащи към групата на „Ислямска държава“, през следващата седмица, когато в страната ще се проведат масови мероприятия във връзка с края на Втората световна война. Подготовката на атентата се ръководи директно от Сирия, добавя изданието.
Според неофициална информация, екстремистите са планирали да извършат терористични актове в редица области на Лондон, където се очаква най-голямо стълпотворение: на площад Трафалгар, в района на Уестминското абатство и в района на Уайтхол.
Кралицата е информирани за заплахата, но, според изданието, тя е отказала да промени графика си, наричайки решението си „въпрос на чест“, Бъкингамския дворец отказва официални коментари по случая.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.