Ив. Костов след разпита: Изпълняват политическа поръчка

Това, което правят в момента, е да изпълняват политическа поръчка, заяви Иван Костов на излизане от следствието, където бе разпитан като свидетел, съобщава БГНЕС.
„25 години вкъщи един огромен плик е пълен с призовки за разкарване на мен и моето семейство по такива инициативи на прокуратурата. 25 години различни главни прокурори са се пробвали да ме обвиняват вербално за какво ли не. Нито едно от тези неща не е стигнало до съд. Никога не е повдигано срещу мен дори предварително производство. Аз мисля, че е крайно време наистина да има съдебна реформа, за да спре това безчинство, което става тук“, каза Костов.
Костов е призовал наблюдаващите прокурори Гешев, Стоянов и Ганчева да покажат пред медиите този договор, за който се твърди, че е предоговорен: „Ако не могат да го покажат и ако такъв не съществува, да опровергаят, защото те са прокуратура не на някой, а на всички“.
Иван Костов дойде в столичното следствие в 10 ч. тази сутрин, за да бъде разпитан като свидетел. На влизане той не бе многословен, но потвърди, че е призован като свидетел.
„Точно това ще накарам да дойдат да ви обяснят. Те трябва да ви го обяснят, защото те твърдят, че е така“, каза Костов в отговор на въпрос за начина, по който условията по договора му с Корпоративна търговска банка са били предоговорени.
Костов е дал показания по две досъдебни производства – за преференциалната лихва, предоставена му от КТБ, и за това как ръководената от него Лаборатория за управление на риска (НБУ) е получавала пари от банката. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.