Иван Гайдаров – с едногодишна стипендия от фестивала „Речни ноти“ в Тутракан, Александра Златева – четвърта в групата си

Иван Гайдаров, певческият талант от Разград, който този път защитаваше честта на съседна на столицата на Лудогорието музикална школа, стана трети в най-голямата възрастова група на 14-я Международен конкурс „Речни ноти“, приключил късно снощи в Тутракан. За постижението си в лютата конкуренция, изпреварен само от Мирела Димитрова от Русе и Радко Петков от Троян, Иван получава едногодишна стипендия, за да развива таланта си.alex
Александра Златева, възпитаничка на Музикалната школа „Илия Бърнев“ в Разград, стана четвърта в трета възрастова група. Разградската музикална школа във фестивала представиха още Християна Наковска и Даяна Гиргинова.
daianaПо наша информация, Даяна Гиргинова продължава успешното си участие в X-factor и заминава на тренировъчен лагер на достигналите до този етап на музикалния формат.
Журито, председателствано от Орлин Горанов, за първи път в историята на този музикален форум гласува явно пред изпълнителите и публиката, което се възприе като крачка напред в развитието му. Конкурсът „Речни ноти” е включен в календара на образователното министерство в програмата за осъществяване на мерките за закрила на деца с изявени дарби.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.