За Местан предсрочните избори вчера бяха възможност, днес вече са необходимост

/КРОСС/“Това управление не е на реформите, а на говоренето за реформи. Без реформи няма развитие. Без развитие няма стабилност, ерго, управлението ви е обречено на неуспех. Изборите вече са необходимост.“

Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан от парламентарната трибуна. За първи път лидерът на ДПС заговори толкова категорично за предсрочни избори и толкова открито започва да критикува правителството на Борисов в най-съществената му част – отсъствието на реформи.

Правителствата подават оставка, когато ресурсите на управленската формула са очевадно изчерпани и за избирателите, и за обществото, и за тях самите.
Това е вероятно да се случи още през 2016 година, каза Лютви Местан вчера в телевизионно интервю.

Днес думите Местан бяха отговор на обвинението на депутатката от ГЕРБ Цвета Караянчева към Радан Кънев, че говори за предсрочни избори като ДПС и ходи на крака при лидера на движението.

„Приличам ли ви на прокажен?!“, обърна се Местан към Караянчева. И обясни, че конституционните промени са били възможни именно след тези разговори, макар че ще продължи да спори с реформаторите какви промени са конституционно възможни и кои – не.

Местан се обърна и към Радан Кънев с думите: „Това правителство, въпреки мантрата за стабилността, не е в състояние да генерира реформи. Вашето излизане от властовата формула е най-категоричното доказателство, че това не се случва. Не само в частта за съдебната реформа, а въобще.“

„ДПС смята, че има обективна необходимост от предсрочни парламентарни избори. Не за да спре реформата, а точно обратното“, обобщи Местан.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.