Започва подборът на участниците от Лудогорието за Националния събор в Копривщица

На13 юни в салона на разградското читалище „Развитие” започва подборът на участниците от Лудогорието на тазгодишния XI Национален събор на българското народно творчество в Копривщица.
Регионалната селекция се организира от областната администрация в Разград със съдействието на Регионалния център „Читалища”. Претендентите за участие в Копривщица ще бъдат консултирани от експертна комисия в състав: председател Даниела Ганчева – главен уредник в Етнографския музей и членове: Надежда Радославова – директор на Музикална школа „Илия Бърнев“ и Росен Богданов – хореограф на ансамбъл „Завет“ и главен секретар на Международната асоциация на националните фолклорни федерации.
На сцената в читалището индивидуално и колективно самодейци от областта ще се изявят с песни, танци и интерпретации на народни обичаи.
Входът за зрители е свободен.
Тази година Националният събор на българското народно творчество в Копривцица ще бъде от 7 до 9 август под патронажа на генералния директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова. По традиция той се провежда през пет години. На това издание ще има и специална церемония за отбелязване на неговия 50-годишен юбилей.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.