Започва изпълнението на проекта за ремонта на жк „Орел“

С окончателно решение от днес Върховният административен съд се произнесе по обжалването на проведената обществена поръчка за благоустрояването на жк „Орел“ 100% в полза на Община Разград, обяви на извънредна пресконференция кметът д-р Валентин Василев.
Това означава, че макар и с половин година закъснение, даваме старта на проекта.
Предстои да се уточни с фирмата изпълнител ДЗЗД „Абритус Гардън“ кога ще бъде първата копка. Според В. Василев това ще е съвсем скоро, още повече, че най-късно до месец ще приключи ремонтът на водопроводната мрежа в квартала.
Средствата по проекта – почти 6 000 000, лева са по ОП „Региони в растеж“. Предвидено е цялостно благоустрояване на улици, градинки, детски площадки и тротоари на две трети от „Орел“: от изток на запад до блок 12, който в момента се санира. Ще бъде облагороден и паркът до квартала. За останалата – по-нова част от комплекса, ще бъде търсено финансиране с друг проект.
Ще бъдат изкърпени отново дупките по бул. „Странджа“ /от кладенеца до „Гатко“ в единия край, до моста до Горското – в другия край на булеварда/. Очаква се правителството да отпусне средства за цялостен ремонт по изготвен вече проект следващата година, каза още д-р Василев. Тогава ще се появят и нови две кръгови кръстовища – на пресечката между „Странджа“ и „Априлско въстание“ и на мястото на Т-образното до „Билла“.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.