Запознаха фирми с новите възможности за финансиране на европроекти

Екипът на Областния информационен център – Разград проведе информационна среща с представители на микро, малки и средни предприятия от региона, на неправителствени и браншови организации на бизнеса, на която бяха представени новите възможности за финансиране на проектни предложения за безвъзмездна финансова помощ „Подобряване на производствения капацитет в МСП” на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност 2014-2020 г.“. Общият бюджет на програмата за страната е от 150 000 000 евро.
По време на срещата бе изяснено, че микро и малките фирми от Лудогорието могат да кандидатстват за до 70%, а средните предприятия – за до 60% еврофинансиране от общия бюджет на своите проекти. Микропредприятията могат да кандидатстват с индивидуални проекти в границите от 100 000 до 500 000 лева, малките от 200 000 до 750 000 лева и средните – от 300 000 до 1 000 000 лева.
Процедурата е с три крайни срока за кандидатстване: до 8 юли за нискотехнологични и средно нискотехнологични промишлени производства; до 8 септември за високотехнологични и средно високотехнологични промишлени производства и до 9 ноември за интензивни на знание услуги.
Пълният пакет документи и Насоките за кандидатстване по процедурата са публикувани на интернет адреса на оперативната програма, както и на Единния информационен портал за обща информация за управлението на Структурните фондове и Кохезионния фонд на Европейския съюз в България.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.