Зам.-областният управител Виолета Тодорова ще участва в работна среща на библиотеките

Заместник-областният управител на Разград Виолета Тодорова ще участва днес в работна среща в Народна библиотека „Иван Вазов” в Пловдив на тема „Библиотеката-активен участник в обществените процеси на местно и регионално ниво”, организирана от Фондация „Глобални библиотеки – България” и Министерството на културата. Инициативата ще се проведе във връзка с осигуряване на устойчивост на резултатите по „Програма Глобални библиотеки”, съобщиха от пресцентъра на администрацията.
В събитието ще вземат участие представители на всички областни администрации, Министерство на културата, членове на Настоятелството, на Обществения съвет, председателстван от проф. Георги Близнашки, и на Управителния съвет на Фондацията.
Основната цел на публичното представяне е да затвърди мястото на библиотеките като активен участник в обществения живот чрез включването им в областните стратегии за развитие, да потърси възможност за сътрудничество и създаване на нови партньорства с местни, регионални или национални структури, доказващи потенциала на библиотеките като ресурсни и обществено ангажирани центрове, като активен участник в дебатите и решенията на проблеми от местен и регионален характер.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.