Заловиха младежа, който ритна в гръб възрастна жена на спирка в Бургас и й счупи таза

Mладежът, ритнал брутално 72-годишна жена на автобусна спирка в Бургас, е на 26 години и е криминално проявен, съобщи NOVA. Той е направил пълни самопризнания пред полицията. Престъплението е заснето от охранителна камера. От записа се вижда, че възрастната жена с нищо не е предизвикала действията на младежа. След ритника при падането си на тротоара тя е получила тежко счупване на таза и в момента е в бургаска болница.

Нападателят не е задържан, защото има регистрация за психично заболяване. Той е настанен за лечение в Центъра за психично здраве в Бургас. Назначена е съдебно-психиатрична експертиза, която да установи състоянието му и дали той може да бъде привлечен към наказателна отговорност.

По неофициална информация диагнозата му е шизофрения. Случаят се наблюдава от Районната прокуратура в Бургас. Започнало досъдебно производство за нанесена средна телесна повреда по хулигански подбуди. Ще бъде направена техническа експертиза на камерите, записали инцидента и са разпитани очевидци на нападението.

Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.