Жителите на Дряновец: Тежките камиони разбиха пътя през центъра на селото!

Преминаващите денонощно тежки камиони разбиха напълно главния път през центъра на селото, оплакали се днес жители на разградското село Дряновец в изнесената приемна на общинските съветници от ГЕРБ Наско Анастасов, Светослав Банков​ и Гюлвер Хасан.
От тресенето след пропадането на камионите в дупките се пропукали външни стени на къщите по улицата, допълнили още хората, помолили за забрана за движението на камионите поне нощем и настояли за преасфалтиране на участъка, съобщиха от пресцентъра на партийния офис в Разград.
„За съжаление нито едно село от разградска община не може да кандидатства по проект „Развитие на селските райони”, тъй като по приумица на предното управление цялата община е мината в графа „Градски регион”, което само по себе си е абсурд, но за съжаление – факт“, обяснили ситуацията общинските съветници..

Много сериозен бил проблемът и с набелязаната за ремонт улица „9-ти септември”, включена в плана за изразходване на изтегления от община Разград кредит в размер на 7 милиона лева за рехабилитация на уличната мрежа в общината. За съжаление заложените средства са свършили предсрочно и улицата е оставена разкопана и недовършена, алармирали хората, а съветниците се ангажирали с проверка на конкретния казус.
Дошлите в приемната поискали още създаването на дневен център за възрастни, в който да се осигурят храна и грижи за социално слаби, болни и самотни пенсионери. Помолили и за ремонтиране на съществуващия пенсионерски клуб, в който през зимата се събират всеки ден, а през останалото време – два пъти седмично.
Имали и опасения, че настоящият превозвач на линията Дряновец – Разград ще се откаже скоро и селото ще остане без автобусна линия.

Общинските съветници поели ангажимент поставените въпроси да бъдат представени пред ресорните отдели и институции в общината.
Наско Анастасов уговорил втора приемна в селото през септември, за да имат време да се запознаят с административната страна на всеки поставен проблем.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.