Етнофестивал за пръв път организират в Исперих

Първи етнофестивал „Заедно живеем, заедно пеем, заедно се смеем” обмислят в Исперих, обявиха от местната администрация. Организира го читалище „Съзнание”, със съдействието на общината.

Фестивалът трябва да влее своя принос в съхраняването на автентичната култура на етносите, възпитаването на толерантност към културните различия чрез представяне на самобитната етническа култура, подпомагането на интеграцията на талантливи деца и възрастни от различни етноси и за развитието и укрепването на междуетническите отношения.
Фестивалът най-вероятно ще се случи идната пролет и ще е с конкурсен характер. В него могат да участват деца, младежи и възрастни като индивидуални изпълнители или камерни групи на изворен и обработен фолклор: вокално, танцово, театрално и изобразително изкуство. Журито ще е от дейци на културата, художествени ръководители, музиканти, актьори, художници.
Ще има първа, втора и трета награда за всяко направление и възрастова категория, награди за най-малък и най-възрастен участник във фестивала и специална награда на кмета на община Исперих. Всички, които се качат на сцената, ще получат грамоти за участие.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.