Елка НЕДЕЛЧЕВА: Основен критерии за вота трябва да бъде реално свършената работа и програмите и идеите за бъдещето

елкаГ-жо Неделчева, предизборната кампания за общински съветници приключва след няколко часа. Какво ще кажете още веднъж на гражданите на общината като водач на кандидатската листа на БСП?

Преди всичко искам да им благодаря за отделеното време и активното участие в нашите срещи и събития по време на предизборната кампания.
Благодарение на гражданите на община Разград подготовката за тези избори и цялата кампания премина конструктивно, родиха се нови идеи за реализиране през следващите 4 години, направиха се съществени изводи за развитието на града и населените места.
Впрочем, за нас, кандидатите от БСП, тези срещи бяха просто още едни повод за равносметка и планиране на бъдещето. Известно е, че връзките и диалогът между нашите представители в местната власт и жителите от цялата община са постоянни, независимо дали предстоят избори или не. Така ще бъде и занапред.

Какво е характерно за предизборната агитация на Вашата партия, какви са основните Ви послания? Мислите ли, че постигнахте първоначалните си намерения за позитивна и градивна кампания?
Ние излязохме с едно основно послание към гражданите на общината. Заявихме, че според нас САМО НАЙ-ДОБРОТО Е ДОБРО ЗА РАЗГРАД! То беше прието изключително добре от много наши съграждани. Разбира се, ние аргументирахме и основанията си да възприемем такива цели и методи в бъдещата ни работа. Това е посоката, която ще следваме, това са нашите амбиции и стремежи. Искаме и през следващите години да се постигат високи цели и да се гонят европейски стандарти. Останалото са дребни заяждания, пилеене на енергия в дребнотемие и боричкания за власт. Не участваме там.
elka-860x400От самото начало казахме, че ще говорим за нашите кандидати, за нашите идеи и намерения, че няма да принизяваме и унижаваме опонентите си, за да изглеждаме ние големи. Това се прави само когато някой няма собствена истинска стойност.
Впрочем, нашата задача на тези избори е много по-лесна, признавам. Не се налага да агитираме особено много, да призоваваме за подкрепа кандидатите на БСП. Най-добрата агитация ние вече сме я направили с работата си и постигнатото през годините.

Изненадаха ли ви с нещо хората по време на срещите? Имаше ли критики, подсказаха ли ви нови идеи?
Чак големи изненади не бих казала, че имаше, защото ние се познаваме добре, не общуваме само преди избори.
Колкото до критиките – щеше да е тревожно, ако ги нямаше, защото това би означавало, че хората са на мнение, че от нас нищо не зависи. Разбира се, че имаше критични бележки – и в града, и в населените места винаги има какво още да се направи, а и да се направи по-добре. Имаше и спорове, имаше и предложения, които не са в компетентността на местната власт.
Искам да подчертая, че според нас основните очаквания на хората са в няколко направления. Те ни препоръчват засилване на социалния елемент в политиката и управлението на общината. Община Разград е сред водещите в страната по обхвата и качеството на социалните услуги. Това не означава, че няма място за нови действия и политики. Ние вече обмисляме програма, условно наречена „Социална община” и първата точка в нея ще бъде съдействието на младите родители техните деца да имат достъп до най-съвременните методи и технологии за здравна грижа.
IMG_5922Жителите на нашата община поставят на първо място и въпросите за сигурна работа, нови работни места и достойно заплащане на труда им. Има още много да се желае за подобряване на политиката на доходите, за не само количествено, а и качествено развитие на пазара на труда в общината. Заедно с бизнессредите, синдикатите, а и с участието на самите граждани ще работим упорито в тази насока.
И още едно очакване на хората искам да откроя. Става дума за желанието на всички да живеят в благоустроени, удобни, екологично чисти квартали и населени места. Постигнатото в тази насока е безспорно и пред очите на всички. Това, което още не е довършено и направено, особено в областния град, ще бъде направено през следващите 4 години. В ангажиментите на кандидата ни за кмет на общината по време на кампанията залегна задължението да се постигне съществено подобрение на инфраструктурата в селата.

Както е известно, най-остро се поставя въпроса за благоустрояването на жк „Орел”, ще отговорите ли на очакванията на жителите му, или пак всичко е в сферата на пожеланията и общите приказки?
Според интегрирания план за развитие на Разград през следващите години ще се инвестират 20 млн. лева, в т.ч. над 7 млн. лв за жк „Орел”. Само 36 общини в страната съумяха да разработят такива планове и да имат достъп до средства през следващия програмен период.
Вече бяха изнесени конкретните данни, беше показан готовият план за благоустрояването на квартала. Няма да повтарям казаното, само искам да посоча, че в края на втората година от мандата кварталът ще има съвсем друг вид. Зелените площи ще бъдат основно реновирани, ще се изградят кътове за отдих, нови 10 детски и 3 нови спортни площадки, ще се подновят изцяло настилките по тротоари, улици, вътрешноблокови пространства. Общо планът предвижда основните дейности да се извършват на над 270 дка в комплекса. Ще се обнови паркът, както и съседните квартали. Последното вече се прави с асфалтирането на улици и ремонт на тротоари.
Надявам се, че на 25-ти октомври избирателите ще преценяват за кого да гласуват според свършената през годините работа и според програмите и идеите на кандидатите.
Свършеното за развитието на общината е пред очите на всички – то не е малко, насочено е към хората и те могат реално да го преценяват.
Аз искам да припомня основните приоритети, за които ще работи групата съветници на БСП в местния парламент, за да стане община Разград:
– Лидер в българския Североизток;
– Значим духовен и културен център с благоприятна среда за развитие на инициативите, талантите и предприемаческия дух на всички хора;
– Район с ускорено развитие и динамично нарастващ икономически потенциал;
– Община с приоритет за подобряване качеството на живот на местната общност;
– Водеща община в политиките за намаляване на различията между населените места;
– Финансово стабилна община – гаранция за устойчив растеж и развитие.
Първата крачка към осъществяването на тези високи цели и стремежи е
след един ден, на 25-ти октомври, кандидатите на БСП за местните избори да бъдат силно и категорично подкрепени чрез вота на избирателите.
Пожелавам на всички разумен и премислен избор, защото всички ние имаме интерес от добро и стабилно управление на общината.

Местни избори 2015
КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.