Експерти от Министерство се земеделието се срещнаха с фермери от областта

Работна среща от информационната кампания на Министерството на земеделието, храните и горите, насочена към земеделците от цялата страна, се проведе днес в Разград. В дискусиите се обсъждат както теми, свързани с директните плащания и Системата за идентификация на земеделските парцели, схеми и мерки за подпомагане по Програмата за развитие на селските райони, така и влезли в сила нормативни промени и предложения за прилагането на Общата селскостопанска политика след 2020 г.
Разград е последният град, в който се провеждат събития от информационната кампания, обяви главният директор на дирекция „Земеделие и регионална политика“ в МЗХГ Николай Маринов и обясни, че това е така, защото на Разградска област се разчита в този сектор. Освен г-н Маринов на въпросите на земеделците от Разградско отговаряха главните експерти в дирекция „Развитие на селските райони“ в МЗХГ Десислава Андонова и Евгени Гергов.

В приветствието си към организаторите и участниците във форума областният управител Гюнай Хюсмен припомни как преди 25 години земеделците от региона са се радвали на добиви от пшеница от 420 кг./дка, а сега не се задоволяват с 800 кг./дка.
Според него това, че от 2-3 години в сектора няма недоволство и роптаене показва положителната оценка, която земеделците дават на правителството, земеделското министерство и на ДФ „Земеделие“.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.