Д-р Валентин ВАСИЛЕВ: Нужни са проекти, които да носят след себе си приходи

„Трябва да залагаме на проекти, които да носят след себе си приходи, с които културните институции на територията на общината да подпомагат бюджета си” заяви кандидатът за кмет на община Разград от ПП ГЕРБ д-р Валентин Василев на среща с културните дейци на града. Той изтъкна порочната практика да се печелят проекти, които наливат пари в даден обект, а след завършване, този обект остава на издръжка на общината и гълта пари без реално да носи приходи в общинския бюджет. Като пример д-р Василев даде проект „Абритус – мистика и реалност“, в който са вложени над 6 млн. лв, а реално постъпилите в касите приходи до момента са минимални. Той подчерта, че Абритус е важен за региона обект, но трябва да бъде работено в насока реклама и популяризиране сред чуждестранните туристи, идващи по Черноморието през летния сезон.IMG_5895Присъстващите изразиха разочарованието си за това колко принизена е сферата на културата и помолиха да се инициира регламентирано заплащане във всички общински културни институции на национално ниво, за да има някаква сигурна база, върху която да се сформира финансовото изражение на труда в общността. „Обиден за нас е фактът, че в корекциите на общинския бюджет сме винаги в графа „Други”, казаха присъстващите на срещата.
Д-р Василев разясни, че в неговата програма е заложено саниране на всички общински сгради по европейски проекти, като целта е намаляването почти наполовина на разходите за електричество на самите институции.
Като проблеми от общинско значение, които могат да се разрешат от кмета на общината, културните дейци изтъкнаха работното време на Община Разград с граждани, отношението на служителите на администрацията. Те пожелаха успех на предстоящите избори на д-р Валентин Василев, защото според тях е крайно време в управлението на общината да влязат нови, качествени хора, които са реално запознати с проблемите на културата на местно и национално ниво, и имат волята да се борят за подобряване на условията на труд. „Да пожелаем на себе си успех, във Ваше лице” – завършиха те.
Пресцентър на ПП ГЕРБ
Местни избори 2015

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.