Дъщерята на Пол Уокър получи 10 млн. долара обезщетение за смъртта му

Дъщерята на актьора Пол Уокър Медоу Уокър е постигнала договорка за 10,1 млн. долара със семейството на шофьора на автомобила, в който баща й намери смъртта си преди две години. Сделката е обявена от адвоката на седемнайсетгодишната Медоу, съобщава „Ройтерс“.

Уокър почина през ноември 2013 г., след като шофираното от приятеля на Уокър Роджър Родас „Порше Карера Джи Ти“ се заби в крайпътен стълб. И двамата пътници загинаха, а разследването установи, че колата се е движела със скорост между 129 и 150 километра в час.

Според изявлението на адвокатите на Медоу, Родас е само отчасти отговорен за катастрофата и обезщетението покрива „малка част от онова, което баща й би спечелил като световна кинозвезда, ако животът му не е бил трагично отнет“. Сумата ще влезе в тръст на името на непълнолетното момиче.

Медоу съди и „Порше“, чиято кола според нея е била дефектна.

Смъртта на Уокър доведе до забавянето на снимките на „Бързи и яростни“ – последния филм в хитовата поредица за незаконните автомобилни гонки, която го направи суперзвезда. Излязъл през 2015 г., филмът спечели над 1,5 млрд. долара, което го постави сред най-печелившите в цял свят.

Медоу Уокър e единственото дете на актьора и негов единствен наследник. Миналия септември тя заведе жалба срещу германския автомобилен производител с обвиненията, че са липсвали системи за безопасност, които са можели да спасят живота на баща й.

„Порше“ отстоява позицията, че актьорът сам е отговорен за смъртта си. След четиримесечно разследване органи от Лос Анджелис твърдят, че катастрофата е следствие на висока скорост, а не техническа грешка.

Медоу твърди, че Пол Уокър е оцелял след катастрофата, но е изгорял в колата, заради проблеми в дизайна на поршето.

 

Дневник.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.