ДСБ започва преговори за траен съюз с „Да, България“ и други опозиционни партии

Изпълнителният съвет на ДСБ дава мандат на председателя на партията Атанас Атанасов за създаване на траен политически съюз между ДСБ и „Да, България“, отворен за разширяване към други демократични опозиционни политически субекти. Това се посочва в резолюция на ръководството на ДСБ, приета в неделя на заседание в Пловдив.

Дясната партия оценява управлението на страната като „изключително опасно, създаващо неустойчивост с постоянните си скандали и напрежение във всички сектори, важни за гражданите, застрашаващо демокрацията, сигурността и европейския път на България“. В резолюцията се посочва, че с поведението си кабинетът „Борисов 3“ неизбежно води страната към политическа криза и предсрочни парламентарни избори.

ДСБ приема като приоритет необходимостта от изграждане на силен, политически съюз в център-дясно, чиято основна цел е сваляне на авторитарния режим „Борисов“, възстановяване на парламентарната република, противодействие на корупцията и повишаване благосъстоянието на българските граждани, се посочва в резолюцията.

Решението е взето седмица след като партия „Движение България на гражданите“ обяви, че замразява членството си в Реформаторския блок, и даде един месец на ръководството му за засилване на опозиционността и действия за сваляне на правителството. В противен случай партията ще напусне блока, както миналата седмица направи „Глас народен“.
Dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.