ДПС номинира четирима кандидати за кмет на Разград

Разградската организация на ДПС номинира днес четирима кандидати за кмет на общината, съобщи след проведеното събрание председателят на общинската структура д-р Левент Апти.
Предложенията са за областния лидер на партията Ахмед Ахмедов, настоящ народен представител, общинския председател д-р Левент Апти, зам.-кмета на Община Разград Хасан Хасанов и ексдепутата Хами Хамиев. Според регламента, местната структура трябваше да представи най-малко три номинации, които по азбучен ред да бъдат предадени на Областния съвет на ДПС, който изпълнява функциите на Областен предизборен щаб. След 28 август Областният предизборен щаб ще обобщи номинациите, направени от местните структури и ще ги изпрати на централата.IMG_5024
„Ще се борим за кметското място в Разград и по селата, както и да вкараме максимален брой общински съветници в местния парламент.” – заяви д-р Апти. Засега са издигнати кандидати за кметове в 9 села, но може би ще има претендент за този пост от ДПС в още едно населено място.
Листата от кандидати за общински съветници ще бъде от 33 души, като от Разград са предложени 16, останалите ще бъдат от населените места в общината.
Що се отнася до възможни коалиции, д-р Апти заяви, че ДПС може да работи с всеки, въпросът е кой може да работи с ДПС. Той уточни също, че последната дума относно кандидата за кмет на общината ще има Централният предизборен щаб на ДПС, като той може да предложи и друг освен издигнатите от местните структури, при съответната аргументация за това.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.