До 31 октомври приемат документи за отпускане на целева помощ за отопление

През 2018 г. има промяна в начина на изплащане на целевата помощ, като тя се предоставя на правоимащите лица в пари за целия период, а не на два транша както беше досега, съобщават от Регионалната дирекция „Социално подпомагане“.
Право на целева помощ за отопление имат лица и семейства, чийто средномесечни доходи за предходните шест месеца са по-ниски или равни на диференцирания минимален доход за отопление и отговарят на условията, посочени в Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане.
Целевата помощ се отпуска за период от пет месеца – от 1 ноември 2018 г. до 31 март 2019 г. За предстоящия отоплителен сезон тя е 374,15 лв.
До момента, месец преди края на отоплителния сезон в дирекциите „Социално подпомагане“ в област Разград са приети общо 6408 заявления, отпуснатите помощи са 4779, а заповедите за отказани помощи са 939. По общини броя на отпуснатите помощи са както следва:
Все още има голям брой заявления –декларации, които са в процес на обработка – 690. До края на октомври се очаква да бъдат приети и обработени още заявления. Към момента данните сочат, че броя на получилите помощи за отопление ще бъде близък до броя на лицата получили подпомагане през миналия отоплителен сезон. Тогава в област Разград са 7596 лица и семейства. Наблюдава тенденция на леко увеличаване броя на целевите помощи за отопление.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.