Днес е ден за превенция на пътната безопасност

10 септември – ден за превенция на пътната безопасност. Този ден се отбелязва в рамките на традиционната кампания на ГД „Национална полиция“ – „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“

„Пътна полиция“ – Сливен съвместно с доброволци на Българския червен кръст ще отбележат деня за превенция с акция на бул.“Братя Миладинови“ в Сливен. В рамките на един час от 10,30 до 11,30 водачите ще получават информационни флаери и материали, свързани с безопасността на децата на пътя.

Денят на превенция традиционно се провежда в съботата преди 15 септември, като се цели да се повиши бдителността на водачите към децата в началото на учебната година. В хода на акцията ще се следи за спазване на предимството на пешеходни пътеки, спазването на пътните знаци, маркировките и ограничението на скоростта.

Ще бъде обърнато внимание на пешеходците да пресичат на определените за това места и на задълженията на велосипедистите като част от движението.

Експерти от „Пътна полиция“ са изготвили практически препоръки към деца, родители и водачи на превозни средства, чиято основна цел е да запазим живота и здравето на децата си.

На 10 септември 1944 г. е създадена Народна милиция. Министерският съвет с Постановление №1 ликвидира действащата дотогава полицейската система. В Народната милиция започват работа хора, които са взели участие в нелегалното комунистическо движение и имат заслуги за новата власт.

Министерството на вътрешните работи е създадено на 5 юли 1879 г., когато с Указ №1, княз Александър Батенберг сформира Първото правителство на България. За министър-председател на България и пръв министър на вътрешните работи е назначен Тодор Бурмов.

Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.