Дискусионен форум събра институции и организации от социалната сфера в Разград

В конферентната зала на комплекс „Лес“ се проведе форум „Партньорство при осъществяване на работата на социалните услуги – ДСП – РДСП – насочване на потребители, координация“. В него участваха представители на всички социални институции от Община Разград, както и от областта, представители на държавната и местната власт, общински съветници, неправителствени организации. Гости бяха председателят на Общински съвет-Разград Надежда Радославова и Георги Георгиев – Председател на Национален алианс за социална отговорност.
Форума откри ресорният зам.-кмет Ердинч Хасанов, който приветства присъстващите и каза, че срещата е част от бъдещото развитие на социалните услуги. Най-важното нещо за нас е така да координираме работата си, че хората да получават максимално бързо и най-доброто, което може да бъде предоставено в социалната сфера в Община Разград, допълни Хасанов.
За първи път тук се провежда такъв голям форум, коментира Георги Георгиев от НАСО. Той каза, че в Разград след един разговор с кмета д-р Валентин Василев е възникнала идеята да се популяризира работата на социалния работник и на институциите, и да се работи в посока – положителна промяна на разбиранията в обществото. „Важно е да се обсъди тук, освен мисията на социалния работник и това, как обществото го приема, идеята тръгна от кмета на Разград и ние сега в НАСО работим по нея“, каза Георгиев.

Междувременно, пред Общинския културен център бе открита изложба-базар на сувенири, предмети и кулинарни изкушения, изработени от потребители на социални услуги.
Изложбата е част от програмата със събития, посветени на социалните работници и тяхната дейност.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.