Джони Деп влиза в затвора?

Холивудската звезда Джони Деп е заплашен от 10 години затвор или 340 000 долара глоба заради незаконното внасяне в Австралия на двата му йоркширски териера, съобщава вестник „Сидни морнинг хералд“. Пилотът на актьора пък може да прекара зад решетките до две години за съучастничество. Това бе заявено на изслушване в комисията по селскостопанските, религиозни и транспортни въпроси към сената на Австралия в Канбера. Нейните членове са пожелали да установят кой е пуснал кучетата в страната.
Проблемът на Деп с властите възникна в края на месец април, след пристигането му в страната за снимките на петата част на „Карибски пирати“. След като кацнал с частния си самолет, той не обявил пред властите, че води домашните си любимци. По този начин животните не са преминали задължителните ветеринарен преглед и карантина. След като научил за случилото се, министърът на селското стопанство на Австралия Барнаби Джойс постави ултиматум на холивудския актьор – през следващите две денонощия кучетата да бъдат изведени от страната или ще бъдат евтаназирани.
Джони веднага изпрати йоркширските си териери за САЩ. Разследването срещу техния стопанин обаче продължава и все още няма окончателно решение по казуса. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.