Децата на България отново ще танцуват в Разград

На 30 май Разград ще домакинства на XIII Национален конкурс за сюжетни, тематични и дивертисментни танци „Децата на България танцуват”.
Целта на конкурса е OLYMPUS DIGITAL CAMERAда стимулира автори, хореографи и деца изпълнители за създаване и изпълнение на тематични, сюжетни и дивертисментни танцови произведения, да обогати и разнообрази репертоара на детските колективи и да разшири концертния им живот в страната.
Заявки за участие в конкурса досега са подали 8 състава от Габрово, Тервел, Камено, Варна, Дулово, Дряново и Разград.
Жури в състав: председател – проф. Петър Ангелов от Варненския свободен университет и членове: Васил Герлимов – артдиректор и хореограф на трупа за съвременно изкуство „Танцът на вятъра” – Стара Загора и Стоян Господинов – главен художествен ръководител и директор на ансамбъл „Добруджа” – Добрич ще оценява младите таланти.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAЗа победителите са предвидени парични награди, осигурени от Община Разград – организатор на конкурса, който се провежда веднъж на две години.
Началото на конкурсната програма е на 30 май от 13. 30 часа в Общинския културен център, гала концертът и награждаването започват в 17 часа.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.