Детската градина в с. Божурово чества 40-годишен юбилей

В кубратското село Божурово се състоя мило тържество по повод 40-годишния юбилей на ЦДГ „Щастливо детство“. На него присъстваха директорът на Дирекция „Хуманни дейности“ при община Кубрат Стефан Калинов, кметовете на с. Божурово Юзджан Юсеинов и на с. Звънарци Нефисе Наим, директори на детски градини, бивши детски учителки и възпитаници на градината, жители на селото.cdg1
Прочетени бяха получените поздравителни телеграми от община Кубрат и ОУ „Свети Климент“ в с. Юпер. Слово за историята на предучилищното образование в Божурово произнесе директорът на градината Несрин Салиева. В него бе отбелязано, че ЦДГ „Щастливо детство“ отваря врати на 20 юли 1975 г. с една група и първи директор Величка Григорова. През месец декември същата година е открита и втора група. Детската градина се помещава на първия етаж в сградата на училището, което е построено през 1935 г. Постепенно се откриват две нови занимални, учителска стая, дирекция, методически кабинет, а старите занимални се ползват само за спални. Има още физкултурен салон, нова кухня и столова. На 03.12.2013 г. ЦДГ „Осми март“ в с. Звънарци става филиал на градината в Божурово. Така сега има две групи с деца – по една в двете села.
Възпитаниците на градината изнесоха голям и хубав поздравителен концерт. С песни, стихчета, танци и драматизации на приказки се изявиха всички деца. Затова накрая те получиха специална торта с горящи свещички и цели торбички с подаръци и лакомства. Подарък получи и директорът на градината от името на останалите директори на детски заведения в общината. Хубаво тържество, което завърши със стилен коктейл.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.