Десет постоянни комисии в ОбС – Разград и една – за конфликт на интереси

Десет постоянни комисии ще има в Разградския общински съвет. Съветници от ГЕРБ ще председателстват пет от тях: Радиана Димитрова – комисията по бюджет, финанси и икономическа политика; Наско Анастасов – комисията по управление на общинската собственост, приватизация и следприватизационен контрол; Валентина Френкева – комисията по околна среда, селско, горско, водно и ловно стопанство; Милена Орешкова – комисията по образование и наука и Галин Парашкевов – комисията по младежта, спорта и туризма.
Реформаторският блок ще е начело на три комисии: Иво Димитров – комисията по устройство и развитие на територията, транспорт на общината; д-р Красимир Петров – комисията по социалната политика, трудова заетост и здравеопазване и Рейхан Вели – комисията по международно сътрудничество.
БСП и „Кауза Разград” ще председателстват съответно: Елка Неделчева – комисията по култура и културно-историческото наследство, а Калоян Монев – комисията по законност, превенция на корупцията, сигурност, контрол на решенията, етика, предложения на гражданите и връзка с неправителствени организации.
ДПС остана без председателско място, защото д-р Левент Апти си направи отвод от социалната комисия и поста пое д-р Красимир Петров. Митко Ханчев от Реформаторите се отказа от комисията по култура в полза на Елка Неделчева и БСП.
В Общинския съвет в Разград ще има и Постоянна комисия за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси. При избора на председател съветниците не се двоумиха – Стоян Димитров от БСП.
Заседанието определи и председателите на групите съветници в местния парламент:
Радиана Димитрова е начело на групата на ГЕРБ, Митко Ханчев – на Реформаторския блок, Елка Неделчева – на БСП, д-р Левент Апти – на ДПС. Ще има и още една група от трима души: към Божинел Христов и Калоян Монев от „Кауза Разград”се присъединява Владимир Димитров от Български демократичен център.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.