Десетокласник от Езиковата победи в конкурс на Окръжния съд

Десетокласникът от ГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ в Разград Александър Ганев победи във втория конкурс за есе на тема „Моето най-важно човешко право“, организиран от Окръжния съд като част от инициативата „Ден на отворените врати“, свързана с Деня на Конституцията, юристите и съдебните служители. В надпреварата участваха 21 ученици от 8, 10 и 12 клас от училищата в Лудогорието.
IMG_9066 (1296 x 864)Наградите най-добрите получиха на специална церемония в една от залите на съда.
Второто място спечели дванадесетокласникът от СОУ „Св.св.Кирил и Методий” – Самуил Хасан Хасан. Третите места са две: Никол Ганева – десетокласничка от ГПЧЕ „Екзарх Йосиф” и Цветомир Василев – осмокласник в ПТГ „Шандор Петьофи”. За много добро представяне журито връчи поощрителни награди на Кристина Илиева от Езиковата гимназия и Дениз Ибрямов от ПГХТБ „Мария Кюри”. А всички останали получиха грамоти за добро представяне в конкурса и активна гражданска позиция и по Конституция с просвещение с личния подпис на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов.
Преди церемонията в зала №4 на съда се проведе симулация на съдебен процес по романа на Александър Дюма – баща „Граф Монте Кристо“, с участието на десетокласници от Гимназията с преподаване на чужди езици „Екзарх Йосиф“, а ученици от разградските училища, които имаха възможност да проследят работата на съда и програмата за случайно разпределение на делата.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.