Денчо БОЯДЖИЕВ: Тръгвам с опит и мъдрост, а подкрепата на младите хора е щастлив кадем за мен

В Художествената галерия „Проф. Илия Петров“ откри през седмицата предизборната си кампания независимият кандидат за кмет Денчо Бояджиев. Мястото на церемонията не бе избрано случайно – галерията бе първият обновен обект в Разград по време на настоящия му мандат.
15 души са в Инициативния комитет, издигнали кандидата за кмет с №18 Денчо Бояджиев.
В състава му са: д-р Радка Стоянова, председателят на ОбС Милена Цанева, филологът и преводач Стефка Димова, председателят на читалище „Развитие“ Дияна Славова, инж. дизайнерът Надежда Димитрова, историкът Таня Тодорова, юристът Наталия Денева, директорът на Капанския ансамбъл и почетен гражданин на Разград Румян Занев, директорът на музея Иван Иванов, инж. Анко Аврамов и представителите на бизнеса инж. Стефан Томов, инж. Васил Веселинов, инж. Валентин Стоев и инж. Евгений Ганев. На церемонията всички те бяха представени от председателя на инициативния комитет – юристът в общинската администрация Добрин Добрев.IMG_5924
В словото си Денчо Бояджиев бе кратък. Обяви, че влиза в надпреварата за четвърти кметски мандат след като много сериозно е обмислил решението. Нарече го хладнокръвно, прагматично и неизбежно, защото става дума за родния му град и хората в общината. „Аз тръгвам с опита и мъдростта си“, каза Бояджиев и обясни, че за пореден път е избрал формулата „независим кандидат“, воден от убеждението на гражданин и юрист, „че хората в една община имат различни политически убеждения, че кметът трябва да бъде равно отдалечен от всички политически сили и да не изпълнява политически поръчки, за да не изпада в зависимост.“
Бояджиев благодари на подкрепилите кандидатурата му партия и организации, на членовете на Инициативния комитет и персонално на младите хора в него: „Добчо, Таня, Надя, Наталия, Евгений са много специални в моя екип. Развълнуван съм, че точно такива умни, усмихнати и красиви млади хора оценяват досегашните ни усилия. Приемам с признателност тяхната подкрепа. Както казват старите хора, за мен тя е щастлив кадем и през следващите години ще разчитам на техните свежи идеи и младежка енергия“.
Денчо Бояджиев е стегнал управленската си програма за следващите четири години в десет пункта, изброени в предизборните му брошури. Сред тях са тоталното преустройство на жк „Орел“ и цялостен ремонт на всички улици в Разград, изграждане на Исторически парк до Абритус, изграждане на Музеен и конгресен център в недовършената бивша сграда на МВР, ремонт на голямата джамия и превръщането й в център на ислямската култура и изкуства. „Като прагматик вече съм направил предварителните разчети за финансовите възможности и източниците“, увери присъстващите в залата независимият кандидат.IMG_5908Тостът с чаша бяло вино бе за това, че: „Разград сме всички ние! За Разград и неговото вековно минало и духовност, които трябва да бъдат съхранени, за да се не превърнат децата ни в безродници, а да имат самочувствие и да се гордеят със своите корени, за всички хора в този край, които ежедневно с труда и интелекта си го променят, развиват и надграждат, за децата и внуците ни, които след нас ще продължат нишката на времето“.
Бояджиев получи китка здравец и бе поздравен с една от любимите му песни „Излел е Дельо хайдутин“, изпълнена от солистката на Капанския ансамбъл Силвия Симеонова.
След което имаше още една изненада. Общинската организация на БСП го дари с права лопата с червена панделка и №18. „Търсехме символ и понеже е най-лесно да се режат ленти, а и това е приоритет на премиера, избрахме лопата, с която през следващите 4 години за правите много първи копки на обекти от успешно защитени проекти в община Разград, защото Вие сте човек, който съгражда“, мотивира избора председателят на организацията Елка Неделчева. Независимият кандидат прие широко усмихнат предизвикателството и обяви, че и лентички ще реже след свършената работа.

* * * * *

След откриването на кампанията си, независимият кандидат за кмет на Община Разград Денчо Бояджиев проведе редица срещи с жителите на града и населените места в общината.
Една от срещите се проведе днес в жк „Орел”. orelПрисъстващите изразиха мнението си, че града се променя и развива, и задоволство от факта, че реконструкцията на инфраструктурата в целия квартал е поставена като приоритет номер едно в програмата на господин Бояджиев. Към него те отправиха редица конкретни предложения, които считат, че трябва да бъдат реализирани през следващия мандат.

Инициативен комитет за издигане кандидатурата на Денчо Бояджиев за кмет на Община Разград
Местни избори 2015

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.