Денчо БОЯДЖИЕВ: Мечтая да видя Разград такъв, какъвто си го представям. Усилено работя в тази посока.

Денчо Стоянов Бояджиев – независим кандидат за кмет на Община Разград.
Роден в Разград. Живял и работил в родния си град през всичките години с изключение на времето, през което е следвал и е бил в казармата;
Юрист, завършил СУ „Св.Климент Охридски”;
Депутат във Великото народно събрание, подписал новата конституция на България;
Общински съветник в продължение на 14 години;
Кмет на Община Разград от 2005 г.;
Женен, с 3 деца; трима внука и една внучка;
Хоби: историята – когато приключи последния си 4-ти мандат, възнамерява да се включи в разградския клуб за исторически възстановки „Абритус”;
Любимо място: Разград, резервата „Абритус”;
Любим филм: няколко. Всичките са вече част от европейската и българска кино класика;
Любима книга: много са и с удоволствие ги препрочита, когато има време;
Мечта: „Обикновенните човешки мечти – да доживея времето, когато внуците ми станат зрели хора, избрали достойно житейско поприще, което ще им носи радост и удовлетворение; да дочакам и видя правнуците си… Да видя Разград такъв, какъвто си го представям. Усилено работя в тази посока.“

 

– Как оценявате приключилия мандат, г-н Бояджиев?

Оценката ще я дадат избирателите. Преди 4 години приех конкретни ангажименти пред моите избиратели, които изпълних. Резултатите са пред очите на всички. Но не пропуснах нито една възможност извън тези ангажименти и я използвах максимално в полза на Разград. Резултатът са няколко нови ценни придобивки: трибуна „Моци”, промишлените зони, реновирани зали, Театрално-музикалния център с 3-те трупи и т.н.

– За какво не Ви стигнаха последните четири години?
Не успях да върна на града сградата на бившия Военен клуб. Прекрасен паметник на културата в центъра на Разград, който пред очите ни се руши. Негов собственик е Министерството на отбраната. С няколко правителства водих преписки за него, за да ни го предоставят на Общината. Ще продължа и с това правителство. За министерството сградата просто е част от списъка му с имоти, но за нас тя е скъпа част от историята на 19-ти пехотен полк и на Разград. Имаме и идеи за какво да я използваме. Но тази 100-годишна сграда трябва да бъде спасена от саморазрушаване и да се реставрира.abr

– Защо искате четвърти кметски мандат, г-н Бояджиев?
За да довърша започнатото. Целият град трябва да добие еднакво красива визия – от центъра до последната къща и жилищен блок. Този процес с по-ускорени темпове трябва да се случи и в селата ни. За съжаление Разградска община за пореден път бе изключена от възможностите за европейски инвестиции в селските райони. Съзнавам, че само със скромния общински бюджет ще бъде много трудно, но ще продължа да работя в тази посока. Можете да бъдете сигурни, че максимално ще използвам всяка нова възможност, както за селата, така и за града.

– Какво ще продължите да преследвате, в управленски план – разбира се, ако отново бъдете избран за кмет на общината?
Видимата днес промяна трябва да стане необратима. Да се оптимизират създадените вече структури, да се открият и нови, съобразно нуждите на населените ни места. Тази система от общински фирми, предприятия и различни звена трябва все по-добре да стопанисва града, да се грижи за новите материални придобивки и за различните потребности на жителите му.
Ще продължи и процеса на подмладяване в общинската администрация. Младите хора, които вече навлязоха в нея през последните години, натрупаха известен опит и доказаха качестватата си трябва продължат кариерното си развитие. Част от тях са вече готови да поемат средното управленско ниво. За мен ще бъде истинско удоволствие да работя и с млади заместници, например. Готов съм да им предложа и моя управленски опит, а те ще преценят какво ще използват от него след време, когато сами ще носят отговорността за нашия град.IMG_4211

– Какво не Ви харесва, като човек, в последния проект за облагородяването на центъра на Разград?
Някои проектански решения. Но това е одобреният от експертния съвет проект. Аз по принцип си казвам личното мнение, но не съм експерт, още по-малко в областта на архитектурата. Затова приемам експертните мнения дори, когато лично не ми харесват някои проектантски решения.

– А нарисуваната велоалея или над 100-метровия зиг-заг за детски и инвалидни колички по стъпалата от Ларгото към хотела? Защо разбиваха бетонната рамка на новия цветен герб на града на Ларгото?
За велоалеята: Това е чисто проектантско решение. Проектантът определя и цвета на маркировката. Той е авторският надзор на изпълнението на проекта и носи отговорността за това. Между другото, маркираните по този начин велоалеи са стандартна градска практика, особено на местата с интензивно движение на моторни превозни средства.
Съоръжението за детски и инвалидни колички: То е изпълнено по одобрения от Управляващия орган на Оперативната програма проект. И е единственият пряк възможен достъп за хората с увреждания.
Рамката на новия цветен герб: Тя не се разбива, а се скосява само в частта на площадката, която – както знаете – се използва и като сцена по време на фестивалите, или други културни събития.

– Защо не се изпълнява изцяло проектът в центъра на Разград по отношение на паркоместата. На чертежите се виждат близо нови петдесет места за паркиране между новото кръгово и Панчов мост от страната на Музикалния дом и в пространството мeжду ресторант „Рицарите“ и Бизнесцентъра – там сега е двор на ресторанта с летен бар?
Поради лимитирания от Оперативната програма финансов ресурс, не всичко предвидено с проекта може да бъде изпълнено. Много често се случва, че имаме нужда и искаме повече, но в
крайна сметка се съобразяваме с наличните пари. В одобрената от Управляващия орган на Програмата количествено-стойностна сметка този паркинг не е включен.

– Каква сграда няма в Разград?
Музеен център. Но се надявам след 4 години тя също да стане факт, а недовършената сграда на Полицията да се превърне в нова придобивка.IMG_5928

– А коя е излишна?
Мисля, че градът ни е добре ситуиран и балансиран със зелени площи и градски пространства. Не мисля, че има излишни сгради. Просто наличните – особено тези, които са публична общинска собственост, трябва добре да се поддържат и стопанисват. Дано успеем да си върнем и сградата на бившия Военен клуб. Реставрирана, тя може да се превърне в прекрасно архитектурно бижу.
– В предизборната ви програма следващите четири години са ситуирани в 10 точки. Коя бе единадесетата?
Не единадесетата, надявам се да станат още повече. Вярвам, че ще имаме добрия шанс да реализираме още придобивки, както в предния мандат. Посочих само 10, защото за тях вече съм подготвил своите разчети, включително и финансовите. Уверявам ви, че всичко, което допълнително се случи, като възможности и стечение на обстоятелствата, ще бъде използвано незабавно и най-рационално.

– Защо още е тъмно към гарата? Лампите по всичките 130 стълба бяха изрязани преди 7-8 години и вашият заместник Любомир Цонев обеща изходът за Кубрат да светне отново, онези лампи били остарели и опасни…
Да, така е – бяха остарели и опасни. Осветлението при този изход на Разград не липсва, но е силно редуцирано. Въпрос на приоритети при ограничени финансови възможности. А дали това е най-належащото и неотложното на този етап при толкова други нужди вътре в населените ни места?

– Ще имаме ли обещания стадион? В началото на тази година казахте, че най-късно през май ще започне разширението на останалите сектори. Сектор „В“ вече трябваше да е готов? Ще вземат ли собствениците на „Лудогорец“ стадиона на концесия или ще остане общински и след като бъде разширен?
Концесията ще се обяви след изборите и след това ще започне изграждането на останалите трибуни. Сигурен съм, че Разград ще има стадион, за който дори столицата може да ни завижда.

– Каква е ролята на масоните и тамплиерите в кметуването Ви?
Никаква. Както вече неведнъж съм казвал, членството ми в различни организации и структури е мой личен избор и касае само мен – лицето Денчо Бояджиев. Кметът Бояджиев е доказал, че може да води независима политика и да намира общ език с всички в името на Разград и интересите на неговите жители. В полза на моя роден град съм готов, когато се наложи да лобирам и да използвам дори личните си контакти.

– Защо разградчани трябва да гласуват за Вас, г-н Бояджиев?
Предлагам на хората управленски и професионален опит. Досегашните резултати от работата ми, като кмет са видими и могат да се оценят безпристрастно от тях. Те знаят, че съм отворен за сътрудничество с всички, независимо от тяхната политическа принадлежност или верски различия. Търся решения, а не конфронтация, защото Разград – това сме всички ние. Може да бъдем различни, но трябва да намираме общ език в името на нашия общ дом. Моите съграждани са интелигентни и сами ще решат за кого ще гласуват.

Местни избори 2015
КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.