Гражданите плащат всяка година по 40 000 лв. и за СОТ-а на депутатите

deputdtiНаред с високите заплати, парите за сътрудници и представителни разходи, служебните автомобили, ползването на градски транспорт, електро, топлоенергия и вода, за сметка на данъкоплатците се оказва, че всяка година Народното събрание плаща дори и СОТ-а на ведомствените депутатски апартаменти.
Това става ясно от обявена в края на миналата седмица обществена поръчка за годишен абонамент за осигуряване на охрана чрез сигнално-охранителна техника на 160 обекта на НС, предаде репортер на БГНЕС. Народните представители, които живеят във ведомствени жилища плащат месечна такса от около 150 лв. за ползване на обзаведените имоти, което е далеч под наемните цени в столицата.
Малко над 40 000 лв. струва на година на данъкоплатеца осигуряването на безплатен СОТ за 120 апартамента, обитавани от депутатите, които нямат собствени жилища в София, както и за ползвани от тях 37 гаража, както и за 2 склада и едно помощно помещение, които пък се ползват от администрацията на парламента. Имотите се намират в столичните квартали „Витоша“, „Подуяне“, „Мотописта“, „Изток“, „Мотописта“, „Красно село“, „Люлин“ и Центъра. Годишната такса на всеки от охраняемите обекти излиза около 250 лв, колкото е единичната такса за охрана на един апартамент със СОТ в София.
Изборът на фирмата, охраняваща жилищата на депутатите, които живеят във ведомствени жилища, ще е на база „икономически най-изгодна оферта“. Кандидатите трябва да гарантират ресурсни и организационни възможности, както и да представят информация с колко автопатрули разполагат, техническата им обезпеченост, отдалеченост на стоянките от охраняемите обекти, както и времето за реагиране при получен сигнал.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.