Гласуването в чужбина: Опашки във Великобритания, много желаещи в Турция

Отново има висока избирателна активност и опашки пред някои от секциите във Великобритания. С голям интерес протича и изборният ден в турския град Чорлу, където за първите три часа от деня вотът си са упражнили близо 700 души, съобщи Би Ти Ви.
На първия тур във Великобритания имаше много желаещи да гласуват, образуваха се опашки и дори някои хора не успяха да упражнят правото си на глас. В секцията в Чорлу на първи тур също имаше също висока избирателна активност и опашки.
В деня на балотажа във Великобритания хората пред някои секции са дошли трийсет минути преди началото на изборния ден. Секцията в Баркинг беше рекордьор по гласуване на първия тур – 956 вота. До обед бюлетина са пуснали около 300 души. „Опашките бяха адски големи, а изборите неорганизирани, както всеки път. Хората чакаха по 4-5 часа на опашки, с малки деца и аз реших, че ще бъде на балотажа моя глас. Но пак очаквам дезорганизация и може би сам ще се наложи да отида да гласувам без жена ми. Семейството ми не може да стои на опашка 5 часа“, казва Емил Русанов, който живее във Великобритания.

До обед 1200 души са гласували в град Чорлу, което е рекорд за всички избори до момента за активност в една секция. Разликата в тази секция е, че членовете на комисията са седем, а не пет. Освен това има три кабинки, а не една. В същата секция на първия тур гласуваха 2150 души, а стотици не успяха да се доредят.

ДНЕВНИК

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.